Ispravna montaža proizvoda ili dimnjaka sukladna zakonskim regulativama, pravilima struke i uputama proizvođača osnovni je uvjet za ispravan rad i postizanje deklarirane snage a pravilno puštanje u rad i redovan servis ključni dio za dugotrajnost proizvoda i pravilno zagrijavanje Vašeg doma. Sukladno dugogodišnjem iskustu stekli smo brojna znanja i iskustva te smo u mogućnosti ponuditi montažu, servis i popravak proizvoda i izvan proizvoda iz naše ponude ili ponude naših partnera.


Usluge

Izmjera i savjetovanje

Po upitu dolazimo na Vaš objekt i pomažemo Vam odabrati najefikasniju opciju zagrijavanja Vašeg doma.

Dolazimo na objekt radi utvrđivanja postojećeg stanja ili jednostavno na Vaš zahtjev sa ciljem nalaženja najpogodnijeg i najisplativijeg riješenja sukladno Vašem objektu.

Ne postoji standard koji se može primijeniti za svaki dom. Sve je bitno, izolacija, izvor topline, vrsta prozora zbog energetske učinkovitosti, položaj kuće...zajedno sa specifičnim potrebama grijanja te iz tog raloga ne savjetujemo samostalan odabir peći na pelet jer je sama snaga i način zagrijavanja peći zavisan o mnogo faktora koji bitno utječu na rad same peći kao i na krajnje zadovoljstvo korisnika.

Montaža proizvoda na pelet

Ispravna montaža sukladna tehničkim propisima, zakonskim regulativama, pravilima struke i propisima proizvođača osnovni je uvjet za ispravan rad, dugotrajnost proizvoda i postizanje deklarirane snage.

Nestručna montaža najčešći je uzrok manjih i većih kvarova kao i nepravilnog rada proizvoda.

Puštanje proizvoda u pogon

Pravilno puštanje u rad sastoji brojnih koraka i pravilnih postupaka koji uključuju i podešavanje elektronike, načina rada, prilagodbe rada proizvoda sukladno objektu, pregleda komponenata i ispitivanja cjelokupnog sustava te je ključni dio pravilnog zagrijavanja Vašeg doma.

Cilj puštanja u pogon je pregled, testirane i podešavanje komponenata postrojenja, osiguravajući da su u potpunosti sukladni s objektom, eventualnim projektom, pravilima struke i očekivanjima klijenata.

Redovan ovlašteni servis

Posjedujemo ovlaštenja raznih proizvođača, distributera i zastupnika čiji je broj u stalnom uzrastu i za koje smo ovlašteni instalateri. Osim montaže i puštanja u pogon obavljamo i servise u garantnom i izvan garantnog roka.

Godišnji servis osigurava učinkovitost i dugovječnost peći,kotla ili ložišta na pelet. Najbolje vrijeme za predbilježbu servisa je ljeto, kako bi na vrijeme osigurali jesenski termin servisa prije početka sezone grijanja i slijedeću sezonu dočekali spremni. Zanemarivanje potrebnog održavanje može dovesti do pada učinkovitosti, veće potrošnje energenta i kvarova na uređajima. Također jamstvo ponekad može biti poništeno ako ispravno ne održavate uređaj kako proizvođač predlaže. Ako se uređaj redovito pregledava, slabosti se mogu identificirati i popraviti, a kvarovi spriječiti te šteta minimalizirati.

Bitno je napomenuti kako je za servis potrebno angažirati stručnjaka kako bi uređaj bio temeljito pregledati i očišćen

Servis i održavanje ostalih proizvoda na pelet

Posjedujemo znanje i iskustvo održavanja velikog broja proizvoda različitih po tipu, namjeni ili proizvođačima.

Zahvaljujući suvremenoj opremljenosti naših servisnih kapaciteta i sukladno dugogodišnjem iskustu stekli smo brojna znanja i iskustva u radu sa različitim proizvodima te te smo u mogućnosti ponuditi montažu, servis i popravak proizvoda i izvan proizvoda iz naše ponude ili ponude naših partnera.

Programiranje parametara proizvoda raznih proizvođača

Posjedujemo znanje i iskustvo programiranja proizvoda velikog broja proizvoda različitih po tipu, namjeni ili proizvođačima.

Pogrešno programiranje tehničkih parametara obično zaštičenih servisnom šifrom (koje koriste ispitivači i tehničko osoblje) može dovesti do nepravilnog rada proizvoda i naposlijetku kvara proizvoda stoga je savjet programiranje istih prepustiti stručnim osobama.

Defektaža i dijagnostički pregled

Prije svake intervencije vezane za nepravilan rad peći kao i "popravak" proizvoda potrebno je izvršiti detaljan uvid u stanje predmetnog proizvoda.

Slijedeći pravilan tok testnih metoda profesionalnim alatima i naposlijetku dobivenim nalazima, dijagnosticiramo kvar i potrebne mjere za oporavak istog. Defektažom možemo utvrditi i postojeće stanje te unaprijed predvidjeti dolazeće kvarove ili razraditi postupak eventualne preinake na nove ili drukčije tehnologije

Popravak proizvoda na pelet i biomasu

U slučaju težih kvarova koje nije moguće otkloniti na licu mjesta u mogućnosti smo preuzeti proizvod i transportirati isti u naš servis.

Slijedeći pravilan tok testnih metoda profesionalnim alatima i naposlijetku dobivenim nalazima, dijagnosticiramo kvar i potrebne mjere za oporavak istog. Defektažom možemo utvrditi i postojeće stanje te unaprijed predvidjeti dolazeće kvarove ili razraditi postupak eventualne preinake na nove ili drukčije tehnologije

Plan izvođenja i optimizacija grijanja

Prilikom gradnje nove kuće ili obnove postojeće (renoviranje, adaptacija) vrlo je važno imati pravilan projekt grijanja i plan instalacije koji izračunavaju potrošnju topline i toplinske gubitke.

Ne postoji standard koji se može primijeniti za svaki dom. Sve je bitno, izolacija, izvor topline, vrsta prozora zbog energetske učinkovitosti, položaj kuće...zajedno sa specifičnim potrebama grijanja.
Plan izvodenja je podjednako važan kao i projekt grijanja. To omogućava efikasno odredivanje različitih zona po prostorijama a pravilnim planom možete biti sigurni da vaš dom neće biti pregrijan ili hladan zbog lošeg iskorištavanja sustava.

Dobava i ugradnja INOX dimnjaka

Jedan od temeljnih zahtjeva za pravilan rad peći i postizanje deklarirane snage s specificiranom potrošnjom peleta je kvalitetan, ispravan i redovno održavan dimnjak.

Ispravna ugradnja dimnjaka mora biti sukladna tehničkim propisima, zakonskim regulativama i pravilima struke. U našoj ponudi usluga nudimo Vam savjetovanje, izmjere objekta za vanjsku ili unutarnju montažu INOX dimovodnih elemenata, dobavu kvalitetnih i pouzdanih proizvoda kao i uslugu ugradnje prilagođenu svakoj situaciji na objektu.


0
0
0
0
Možda Vas zanima i...

MONTAŽA I ODRŽAVANJE PEĆI NA PELET

Montaža, servis i održavanje proizvoda na pelet

Za pravilnu montažu potrebno je poznavati važeće zakonske regulative, sva svojstva rada proizvoda i naposlijetku pravila struke jer nestručna ili polovična montaža može lako dovesti do problema u radu i sigurnosti proizvoda. Kako bi se osigurao pravilan rad peći te kako bi se zaštitili od različitih nepredvidivih rizika kod rukovanja i montaže, potrebno je držati se određenih uvjeta i pravila[...]

INOX DIMOVODNI ELEMENTI

INOX elementi - dobava, ugradnja i održavanje

Jedan od temeljnih zahtjeva za pravilan rad peći i postizanje deklarirane snage s specificiranom potrošnjom peleta je kvalitetan, ispravan i redovno održavan dimnjak. Ispravna ugradnja dimnjaka mora biti sukladna tehničkim propisima, zakonskim regulativama i pravilima struke. U našoj ponudi usluga nudimo Vam savjetovanje, izmjere objekta za vanjsku[...]

DIMNJACI ZA PEĆI NA PELET

Odabir materijala, pravilna ugradnja

Odabir materijala i pravilno dimenzioniranje dimnjaka izuzetno je bitno za ispravno funkcioniranje instalacije grijanja i stoga ga treba prepustiti stručnim osobama. Dimenzija dimnjaka određuje se prema odabranom sustavu grijanja, vrsti goriva, tipu i broju ložišta te režimu grijanja. Dimnjak treba projektirati tako da ima odgovarajući presjek za količinu dimnih plinova nastalu [...]